Stadsarchief Brugge verzamelt tekeningen

Het Stadsarchief van Brugge maakt werk van het opbouwen van ‘Coronaviruscollectie’. Ze roepen de inwoners van Brugge op om materiaal over de coronacrisis binnen te brengen. Ze beperken niet tot digitale bronnen maar vragen ook expliciet naar zaken op papier: “mooie tekeningen van jullie kinderen, een handgeschreven dagboek, kaartjes in de brievenbus enz.”

Inwoners kunnen via een onlineformulier op https://www.brugge.be/documentatiecoronacrisis hun digitaal materiaal indienen. Voor de papieren tekeningen, kaartjes en dergelijk vraagt me nog even te wachten tot isolatiemaatregelen zijn afgelopen.

Stadsarchivaris Jan D’Hondt gaf op 9 april in het radioprogramma De Wereld Vandaag (Radio 1) toelichting bij hun actie. Je kan het interview herbeluisteren op radio1.be.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *