COVID-19: De plicht om te documenteren houdt niet op tijdens een crisis, ze wordt essentieel

De Internationale Archiefraad (ICA) en de International Conference of Information Commissioners (ICIC), met de steun van ARMA International, CODATA, Digital Preservation Coalition, Research Data Alliance, UNESCO Memory of the World en Word Data System, hebben een gezamenlijke verklaring opgesteld. Daarmee willen ze benadrukken dat het onze plicht is om de COVID-19 crisis te documenteren.

De verklaring is gebaseerd op drie principes: beslissingen moeten worden gedocumenteerd, de bewaring van documenten en gegevens moet in alle sectoren worden verzekerd en beveiliging, bewaring en toegang tot digitale inhoud moet tijdens de lockdown worden voorzien. Ze hopen dat archivarissen, informatiebeheerders, documentalisten en aanverwante gemeenschappen de verklaring steunen en samen met hen het belang van  de plicht om te documenteren benadrukken, vandaag en voor altijd.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *