Exitstrategie voor de informatiesector

Update 28 mei: in een overleg met de cultuursector liet professor Erika Vlieghe, diensthoofd infectieziekten van het UZ Antwerpen en voorzitter van de GEES, aan de VVBAD weten dat een quarantaineperiode of het ontsmetten van de materialen niet meer noodzakelijk is. Ze benadrukte daarbij wel het belang van een goede handhygiëne van zowel de medewerkers als bezoekers. Daarnaast blijft afstand houden van elkaar de belangrijkste aanbeveling.

Op vrijdag 24 april maakte de Nationale Veiligheidsraad zijn exitstrategie bekend, waarmee België de genomen maatregelen gefaseerd wil afbouwen. Over de bibliotheken, archieven en documentatiecentra had de Nationale Veiligheidsraad op dat moment nog geen standpunt ingenomen. Tegen 18 mei zal de Nationale Veiligheidsraad wel samen met deskundigen bekijken of er een versoepeling van de maatregelen kan komen voor bibliotheken.

De VVBAD ontwikkelde daarom deze gids met praktische adviezen aan de informatiesector om gefaseerd terug te keren naar een normale werking, wanneer de Nationale Veiligheidsraad dit toelaat. De volledige gids vindt u via de website van VVBAD

Deel jouw tips

Heb je nog tips hoe we de exitstrategie in onze sector veilig organiseren? Deel ook jouw oplossingen en ervaringen via ons e-mailadres vvbad@vvbad.be

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *