Van het verzamelen van getuigenissen tot het registreren van memes

Het Library of Congress in de Verenigde Staten is al vele jaren bezig met het het online verzamelen van getuigenissen. Na een project in 2000 tijdens de presidentsverkiezingen, werd er een nieuwe archiveringsactie op poten gezet naar aanleiding van de gebeurtenissen van 11 september 2001. Vanaf dan vormde het archiveren van het internet een integraal onderdeel van de opdrachten van een team archivarissen, waarbij de reikwijdte van het oorspronkelijke project werd verbreed naar nieuwe onderwerpen … Daarbij ook erg originele thema’s, zoals het archiveren van memes.

Meer info: https://www.nytimes.com/2020/04/07/style/internet-archive-library-congress.html?action=click&module=Editors%20Picks&pgtype=Homepage

Étiquettes:

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *