Geschiedenis en Corona-berichtgeving

Het Corvus-project (www.corvushc.be) van het Rijksarchief en de KU Leuven deed recent onderzoek naar hoe Vlaamse media geschiedenis gebruiken in hun Corona-berichtgeving. Tim Pauwels, ombudsman van VRT NWS, noemde het onderzoek tijdens zijn optreden in De Zevende dag van 5 april, waarin hij beoordeelde of de media wel kritisch genoeg waren, zijn en blijven ten opzichte van dit virus. Uit het rapport blijkt dat de media in het begin te vaak de vergelijking gemaakt hebben tussen Corona en SARS, achteraf gezien een zware onderschatting. In tegenstelling tot SARS heeft het coronavirus het Europese continent niet onberoerd gelaten. Toen bleek dat de huidige situatie ongezien was, vielen de historische referenties weg. (bron Facebook Rijksarchief)

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *