Samen over corona met Stadsarchief Aalst

Stadsarchief Aalst wil zoveel mogelijk foto’s, filmpjes, dagboeken, verhalen … verzamelen over de unieke corona-tijd die we nu beleven.

Iedereen dient zich te houden aan de social distancing, maar tegelijkertijd merken we dat er allerhande (sociale) initiatieven spontaan groeien vanuit de bevolking waardoor we toch weer dichter bij elkaar komen…

De ziekenhuizen en WZC’s vormen het front in de strijd tegen COVID-19, scholen, bedrijven en horeca zijn gesloten, van thuis uit werken wordt aangemoedigd en in vele gevallen zelfs verplicht, social media wordt meer dan ooit gebruikt… Om dit alles te documenteren voor de toekomst starten archieven over het gehele land inzamelacties als deze, zodanig dat toekomstige historici, onderzoekers en geïnteresseerden zich een mooi beeld kunnen vormen van hoe het was om deze bijzondere periode mee te maken.

Ons sociale leven speelt zich deze dagen vooral achter de laptop, tablet of smartphone af… Facebook, Instagram, TikTok en consorten beleven hoogdagen en Skyperitieven of quarantainequizen zouden het wel eens tot woord van het jaar kunnen schoppen.

Bezorg ons je foto’s, blogs, vlogs, memes, verhalen, anekdotes, gedichten, liedjes, videoclips, tekeningen, kunstwerken of dagboeken met betrekking tot deze coronacrisis en wij bewaren ze voor de eeuwigheid.

Opdat toekomstige generaties zouden weten hoe we deze wereldwijde pandemie beleefden… en overleefden!

Meer informatie kan u vinden op de website van van de Stad Aalst: https://www.aalst.be/stadsarchief/samen-over-corona-stuur-ons-je-fotos-je-filmpjes-je-verhalen

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *