CORONACRISIS in ANTWERPEN VERZAMELEN

De coronacrisis verandert ons leven en onze stad drastisch. Daarom nodigen het MAS en het Stadsarchief Antwerpen alle Antwerpenaren uit om bij te dragen tot het bewaren van een archief over deze ingrijpende periode. Mondkapjes, lege straten, spandoeken om de zorgsector te steunen, aanwijzingen om afstand te houden overal, buiten aanschuiven bij winkels, niemand had verwacht dit ooit te zullen meemaken.

  • Heb je een affiche met de boodschap “Gesloten wegens corona” moeten hangen aan de ingang van je school, winkel, organisatie of gebedshuis? Of een affiche met “veiligheidsmaatregelen”?
  • Heb je een laken, spandoek, een bericht of tekeningen opgehangen bij je huis of je organisatie? Of maakte je een tekening met krijt of een graffiti op straat of op een muur?
  • Maak je zelf mondkapjes of beschermmateriaal? Of zit je in een Antwerpse organisatie die dat doet?
  • Heb je selfies, foto’s, filmpjes van andere acties in Antwerpen zoals applausacties, muziekoptredens, hulpacties? Schreef je een lied, een gedicht, een postkaart of een brief voor iemand in deze coronacrisis of over corona?

Bezorg ons een foto van het object met je verhaal en zoveel mogelijk praktische informatie (naam, adres, evt. organisatie, wie maakte het object, wanneer, waarom, wie of wat zien we op de foto of horen we op het audiobestand) en vermeld of je het object later wil schenken aan de Antwerpse collecties.
Ook dagboeken, digitaal of op papier, zijn van onschatbare waarde. Je kan ze nu schenken of ons al aankondigen dat je ze later wil schenken. Of misschien zijn er nog andere objecten die je wil laten bewaren?

Help je ons bij het samenstellen van deze nieuwe collectie?
Laat ons voor 30 juni weten wat je zou willen schenken via coronacrisis_archief@antwerpen.be. Vermeld ook of de inzending online getoond mag worden.

Meer informatie vindt u via de website van het MAS

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *